not all pictures load

Please use this forum to tell us about problems you are having with the forum software, or the new site. This lets us keep the boat building discussions free from clutter.

Your comments and tips are appreciated.
User avatar
OrangeQuest
Active Poster
Active Poster
Posts: 383
Joined: Tue Aug 28, 2018 1:14 pm
Location: Houston, Texas

Re: not all pictures load

Post by OrangeQuest » Thu Sep 27, 2018 7:41 am

Jaysen wrote:
Wed Sep 26, 2018 9:35 pm
If the phone upload is failing then it is likely that the XIF data has an issue. The fact the other systems can open the photos means that the raw data is there but the BBC forum is just not happy with it.

Try opening one of the offending photos on you laptop with MS paint, then do a “save as” to a different location. One you have the save as completed try uploading the NEW file. Hopefully MS will encode the data in a more BBC friendly way.
If I haven't said it yet then I do not like using win10. I was much happier when I had 8.1.

I did what you suggested and it did work! MS Paint is my default picture editor/viewer but I never thought to open then save as. I used the same picture I have been trying to get to load onto the forum so if it worked I am pretty sure the rest will as well. Thank you Jaysen for your help. :)
OQ

Update: tried it on a few more that would not load and they all work now.
Last edited by OrangeQuest on Thu Sep 27, 2018 8:05 am, edited 1 time in total.



Jeff
Site Admin
Site Admin
Posts: 4024
Joined: Fri Apr 29, 2016 12:17 pm
Location: Vero Beach

Re: not all pictures load

Post by Jeff » Thu Sep 27, 2018 8:04 am

Jaysen, thank you very much for your assistance with OQ and others that have had problems loading photos!! OQ, glad you are up and running with loading photos!! Jeff

User avatar
OrangeQuest
Active Poster
Active Poster
Posts: 383
Joined: Tue Aug 28, 2018 1:14 pm
Location: Houston, Texas

Re: not all pictures load

Post by OrangeQuest » Thu Sep 27, 2018 8:06 am

Me too Jeff!! Again, Jaysen thank you helping me.

Jaysen
* Bateau Builder *
* Bateau Builder *
Posts: 3233
Joined: Wed Aug 05, 2015 7:59 am
Location: St Helena Island, SC

Re: not all pictures load

Post by Jaysen » Thu Sep 27, 2018 8:54 am

OQ, I'm glad that got it! Sometimes it's just a compatibility between "new" and "old" technologies. The save as trick has been in the IT diag tool box since... save as was invented. :)

What phone and operating system are you using? I'll see if there are possible fixes that BBC might be able to implement to make this a bit easier (and possible fix the problem for someone who hasn't read this thread).

Jeff, I'll start working on the "how to" over the weekend. not likely to see anything until I'm on vacation next week (something to do while traveling). I know the picture thing can be a real PITA for everyone so hopefully we can get things working easily. If there are plugins or other PHPBB things to discuss, who should I talk too?

Jeff
Site Admin
Site Admin
Posts: 4024
Joined: Fri Apr 29, 2016 12:17 pm
Location: Vero Beach

Re: not all pictures load

Post by Jeff » Thu Sep 27, 2018 10:42 am

Jaysen, the appropriate person to discuss with now is Crystal (her email address is crystal@e-boat.net)!! Thank you and no rush!! Jeff

User avatar
OrangeQuest
Active Poster
Active Poster
Posts: 383
Joined: Tue Aug 28, 2018 1:14 pm
Location: Houston, Texas

Re: not all pictures load

Post by OrangeQuest » Thu Sep 27, 2018 10:47 am

My phone is an android galaxy 5S and my computers are running windows 10. Not sure if that is enough info.

Jaysen
* Bateau Builder *
* Bateau Builder *
Posts: 3233
Joined: Wed Aug 05, 2015 7:59 am
Location: St Helena Island, SC

Re: not all pictures load

Post by Jaysen » Thu Sep 27, 2018 10:51 am

Thanks Jeff.

OQ, can you tell me which version of android you are running? My bet is that you updated recently...

User avatar
OrangeQuest
Active Poster
Active Poster
Posts: 383
Joined: Tue Aug 28, 2018 1:14 pm
Location: Houston, Texas

Re: not all pictures load

Post by OrangeQuest » Thu Sep 27, 2018 1:11 pm

Jaysen wrote:
Thu Sep 27, 2018 10:51 am
Thanks Jeff.

OQ, can you tell me which version of android you are running? My bet is that you updated recently...
:doh: Android version 6.0.1 ???

I am not sure what the correct answer is. But in the "about phone" that is what came up. My cell phone checked for updates last month but it did not give any clues if it updated at that time. Normally it asks if I want it to update and to make sure my phone is fully charged and R2D2 opops up then but that hasn't happened for quiet awhile.

Jaysen
* Bateau Builder *
* Bateau Builder *
Posts: 3233
Joined: Wed Aug 05, 2015 7:59 am
Location: St Helena Island, SC

Re: not all pictures load

Post by Jaysen » Thu Sep 27, 2018 1:29 pm

OrangeQuest wrote:
Thu Sep 27, 2018 1:11 pm
Jaysen wrote:
Thu Sep 27, 2018 10:51 am
Thanks Jeff.

OQ, can you tell me which version of android you are running? My bet is that you updated recently...
:doh: Android version 6.0.1 ???

I am not sure what the correct answer is. But in the "about phone" that is what came up. My cell phone checked for updates last month but it did not give any clues if it updated at that time. Normally it asks if I want it to update and to make sure my phone is fully charged and R2D2 opops up then but that hasn't happened for quiet awhile.
Perfect. That's what I needed to know. Thanks!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest