Error posting replies from iPhone safari

Please use this forum to tell us about problems you are having with the forum software, or the new site. This lets us keep the boat building discussions free from clutter.

Your comments and tips are appreciated.
Fuzz
* Bateau Builder *
* Bateau Builder *
Posts: 2477
Joined: Tue Aug 02, 2011 4:23 am
Location: Kasilof, Alaska

Re: Error posting replies from iPhone safari

Post by Fuzz » Fri Aug 11, 2017 9:02 pm

Jaysen wrote:
Fri Aug 11, 2017 8:45 pm
Wait. You use Linux?
Us Cloofs can be surprisingly tricky :lol: :lol:



Jeff
Site Admin
Site Admin
Posts: 2300
Joined: Fri Apr 29, 2016 12:17 pm
Location: Vero Beach

Re: Error posting replies from iPhone safari

Post by Jeff » Fri Aug 11, 2017 9:03 pm

Guys, I have Jamie to have a look tomorrow (Saturday) morning. Sorry about this, Jeff

Fuzz
* Bateau Builder *
* Bateau Builder *
Posts: 2477
Joined: Tue Aug 02, 2011 4:23 am
Location: Kasilof, Alaska

Re: Error posting replies from iPhone safari

Post by Fuzz » Fri Aug 11, 2017 9:06 pm

Jeff wrote:
Fri Aug 11, 2017 9:03 pm
Guys, I have Jamie to have a look tomorrow (Saturday) morning. Sorry about this, Jeff
Dang Jeff don’t you and the guys ever get a day off? Not that big of a deal, it can wait till Monday.

Jaysen
* Bateau Builder *
* Bateau Builder *
Posts: 1755
Joined: Wed Aug 05, 2015 7:59 am
Location: St Helena Island, SC

Re: Error posting replies from iPhone safari

Post by Jaysen » Sat Aug 12, 2017 5:47 am

Fuzz wrote:
Fri Aug 11, 2017 9:02 pm
Jaysen wrote:
Fri Aug 11, 2017 8:45 pm
Wait. You use Linux?
Us Cloofs can be surprisingly tricky :lol: :lol:
Just because I'm curious, how did you land on Linux? Do you support it yourself or is this a Mrs Fuzz thing?

User avatar
pee wee
Very Active Poster
Very Active Poster
Posts: 1093
Joined: Sun May 01, 2011 8:29 am
Location: Georgia

Re: Error posting replies from iPhone safari

Post by pee wee » Sat Aug 12, 2017 10:36 am

Jaysen is correct, I got this while using Opera browser in Windows 10 on a laptop:
No route found for "GET /posting.php" (from "posting.php?mode=reply&f=14&t=62403")

Coincidentally, I got this error while posting this reply:
No route found for "GET /posting.php" (from "posting.php?mode=reply&f=7&t=62487")

The message had posted, even though I got the error message.

Jaysen, I tried getting used to Ubuntu, but I got hung up on using command line vs. GUI so I haven't revisited it.
Hank

User avatar
bateau-webmaster
Very Active Poster
Very Active Poster
Posts: 880
Joined: Thu Mar 22, 2007 11:02 am
Location: Vero Beach, FL
Location: Nowhere in particular
Contact:

Re: Error posting replies from iPhone safari

Post by bateau-webmaster » Sat Aug 12, 2017 11:39 am

It sounds like it could be mod_security. If you go back and try and post again with the same text, and it happens again, please send me an e-mail (jamie@e-boat.net) with the full text of your unsuccessful post, and I can figure out what's triggering the error. (it's usually a character or specific string of characters that will trigger it).

Just make sure and put something like "error message" in the subject line. There may be multiple mod_security rules being triggered.
Cracker Larry wrote:Build on 8)
Jamie Fisk
Order Desk, Webmaster
Boat Builder Central, Bateau

Fuzz
* Bateau Builder *
* Bateau Builder *
Posts: 2477
Joined: Tue Aug 02, 2011 4:23 am
Location: Kasilof, Alaska

Re: Error posting replies from iPhone safari

Post by Fuzz » Sat Aug 12, 2017 1:36 pm

Jaysen wrote:
Fri Aug 11, 2017 8:45 pm
Wait. You use Linux?
Us Cloofs can be surprisingly tricky :lol: :lol:
[/quote]

Just because I'm curious, how did you land on Linux? Do you support it yourself or is this a Mrs Fuzz thing?
[/quote]

Jaysen I played around with different OSs trying to get away from big brother windows. The wife and son run Apple but I never learned to like it and they are just as controlling as windows. Daughter runs windows mostly because of collage use. I have Windows, BSD and Linux all on this hard drive but use Linux Mint 98% of the time. Linux has got to the point it is brain dead easy, proof is I use it, rarely need the command line any more. I am totally self taught but would love to find somebody who could tutor me. If you ever want to confuse one of the know it all kids tell them you run BSD. They just look at you with a blank stare :lol:

User avatar
bateau-webmaster
Very Active Poster
Very Active Poster
Posts: 880
Joined: Thu Mar 22, 2007 11:02 am
Location: Vero Beach, FL
Location: Nowhere in particular
Contact:

Re: Error posting replies from iPhone safari

Post by bateau-webmaster » Sat Aug 12, 2017 2:52 pm

The error message in question seems to show up after a long pause, but the message does manage to get posted anyway. I'm thinking the database issues we have because of using the shared MySQL Server are a part of this issue. We are awaiting a database migration directly to our hosted server, which will likely cause a fair amount of issues like this to vanish. If it's still there after the database merge, I'll take a closer look.
Fuzz wrote: If you ever want to confuse one of the know it all kids tell them you run BSD. They just look at you with a blank stare :lol:


And here I thought you were an old school coder type, from talking to you at the builders' meet. Be careful, some of those blank stares might be in admiration.

Granted you are at least somewhat comfortable with the command line. Most people under 30 don't even know what that means.

I'm guessing you use grub2 for a bootloader?
Cracker Larry wrote:Build on 8)
Jamie Fisk
Order Desk, Webmaster
Boat Builder Central, Bateau

User avatar
bateau-webmaster
Very Active Poster
Very Active Poster
Posts: 880
Joined: Thu Mar 22, 2007 11:02 am
Location: Vero Beach, FL
Location: Nowhere in particular
Contact:

Re: Error posting replies from iPhone safari

Post by bateau-webmaster » Sat Aug 12, 2017 2:57 pm

Also, if your post takes more than 10 seconds to submit, and you hit submit again it will work properly. (didn't even double post just now)
Cracker Larry wrote:Build on 8)
Jamie Fisk
Order Desk, Webmaster
Boat Builder Central, Bateau

Fuzz
* Bateau Builder *
* Bateau Builder *
Posts: 2477
Joined: Tue Aug 02, 2011 4:23 am
Location: Kasilof, Alaska

Re: Error posting replies from iPhone safari

Post by Fuzz » Sat Aug 12, 2017 5:08 pm

bateau-webmaster wrote:
Sat Aug 12, 2017 2:52 pm
I'm guessing you use grub2 for a bootloader?
Yep :D

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest